Lezárult a mezőhegyesi ménesbirtok teljes személyi állományának tesztelése

mezőhegyesi Fotó: Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.

Lezárult a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. teljes személyi állományának tesztelése. A csaknem 900 ember közül ötnél mutatott pozitív eredményt a vizsgálat – tájékoztatta a cég vasárnap az MTI-t.

A közlemény szerint az állami tulajdonú vállalkozás munkavállalói között a múlt héten jelent meg a koronavírus. Lázár János, a Ménesbirtok által ellátott állami feladatok koordinálásáért felelős kormánybiztos, Kovács Norbert vezérigazgató, valamint a társaság menedzsmentje a kapcsolattartási rend azonnali szigorításáról, óvintézkedések bevezetéséről, valamint a személyi állomány teljes körű tesztelésről döntött.

hirdetés

Az elmúlt napokban a mintegy 450 dolgozó és 120 alkalmi munkavállaló mellett minden szerződéses jogviszonnyal a gazdaság területén dolgozó szakember, valamint a Ménesbirtok által fenntartott Kozma Ferenc Mezőgazdasági Szakképző Iskola és Kollégium 300 diákja és a teljes tantestület tesztelése megtörtént. A csaknem 900 érintett közül 5 embernél a vizsgálat pozitív eredményt mutatott ki, amelyet a cég vezetése haladéktalanul jelzett az illetékes hatóságok felé. Esetükben megkezdődtek a járványügyi protokoll szerinti hatósági intézkedések.

A vállalkozás továbbra is fokozott figyelemmel, rendszeres ellenőrzésekkel, szigorú óvintézkedésekkel, valamint folyamatos tesztelésekkel védekezik a koronavírus újabb megjelenése ellen. Mindezeknek köszönhetően a cég működése, gazdasági és a termelési tevékenysége zavartalanul folytatódik – áll a közleményben.

Forrás: MTI