Tűzhelyen felejtett étel miatt riasztották a tűzoltókat Békéscsabán

tűz, tűzeset, tűzoltó Illusztráció / Fotó: Körös Hírcentrum

Békéscsabán, a Kazinczy lakótelepre riasztották a tűzoltókat péntek délután 16 óra 20 perc körül – tudta meg hírportálunk.

A riadalmat egy a tűzhelyen felejtett étel okozta, ami füstölni kezdett. Várszegi György, a katasztrófavédelem megbízott sajtóügyeletese megkeresésünkre elmondta: a tűzoltók nagy erőkkel vonultak a helyszínre, ám nem volt szükség beavatkozásra.

hirdetés

Szerencsére a lakók még azelőtt eloltották a lángokat, mielőtt nagyobb baj történt volna.


A tűzesetek nagy része a tűzhelyen felejtett étel, étolaj meggyulladásából keletkezik. Nagyobb veszélynek van kitéve az, aki gyúlékony, műszálas, vagy bő szabású ruhadarabokat visel. Ügyelni kell arra, hogy az edény alól kicsapó láng ne kaphasson bele a ruhánkba vagy az edényfogó kesztyűbe, és arra is, hogy a tűzhely közelébe ne engedjünk gyermeket. Az éppen használaton kívüli elektromos berendezéseket célszerű kikapcsolt állapotban tartani, és a felügyelet nélkül hagyott égő gyertya is veszélyes lehet, ha pedig gyerek van a közelben, azt fellökheti, megdobhatja, a közelébe valamilyen égő anyagot helyezhet, és meg is van a baj.


tűz, tűzeset, tűzoltó
Fotó: Körös Hírcentrum