Kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a BRSE a Magyar Kupában

magyar Fotó: BRSE

Vasárnap Békéscsabán játszotta a BRSE a Gödöllő ellen a Magyar Kupa nyolcaddöntő visszavágó mérkőzését. 3:1-re a Békéscsaba nyerte a párharcot.

A szombati mérkőzéshez képest egy helyen változtatott a kezdőcsapaton Tóth Gábor. Marta Drpa helyén Lindsey Vander Weide kapott szerepet. Villámrajtot vett a BRSE, már a találkozó elejétől nyomás alá helyezték az ellenfelet Glemboczki Zóráék. A játékrész közepén csökkent ugyan a különbség, de aztán ismét ritmust váltott a BRSE és magabiztosan nyerte az első etapot. Külön meg kell említeni a saját nevelésű Szűcs Gréta játékát, aki már szombaton 10 blokkot szorgoskodott össze, de erre találkozóra is tartogatott belőle.

hirdetés

A második szettet a GRC kezdte jobban, 1:6-nál a hazaiak mestere emelt hangon kérte számon tanítványait. A vendégek remekül nyitottak és török centerük révén támadásban is eredményesek voltak. Kellett ehhez a csabaiak indiszponáltsága, főleg a nyitásfogadás akadozott, melyből nem tudtak hatékonyan támadni. Ennek köszönhetően némi meglepetésre, de kiegyenlített a Gödöllő.

A folytatásra újra az első szettben látott arcát hozta a BRSE, pillanatok alatt 10 pontra nőtt a különbség a felek között. Agresszív nyitások, feszes mezőnymunka jellemezte az ötszörös bajnok játékát. Szalay mester időkéréssel próbálta fékezni a csabai rohamokat, azonban ez sem járt sikerrel, gyorsan megnyerte a 3. felvonást és visszavette a vezetést a hazai csapat.

Döntésre akarta vinni a dolgot a Békéscsaba, ennek megfelelő volt a 4. szett kezdete. Azonban felvette a kesztyűt a Gödöllő, meccsben kívánt maradni a vendégcsapat. Cicic jó nyitásai, Glemboczki és Vander Weide bombái azonban jelentős különbséget eredményeztek, mely meg is maradt az összecsapás végéig. Továbbjutott a Swietelsky – Békéscsabai Röplabda SE kettős győzelemmel. A legjobb 8 között a DVTK – Jászberény párharc győztesével mérkőznek majd meg a csabai lányok.

Tóth Gábor így értékelt: Fontos volt, hogy még a bajnokság megkezdése előtt abszolváljuk a párharcot. Köszönjük a Gödöllőnek, hogy partnerek voltak ebben. Szalay Attila: Ismét sikerült egy izgalmas, jó szettet játszanunk és megnyernünk. A játékunk hasonló volt a tegnapihoz, van még min dolgoznunk. Gratulálok a Békéscsabának, további sok sikert kívánok nekik!

Forrás: BRSE