Az önkormányzati intézmények vezetőivel egyeztetett Kálmán Tibor a járványügyi eljárásokról

járványügyi Fotó: Kálmán Tibor hivatalos oldala

Intézkedési tervet adott ki a Kormány a járványügyi eljárásokkal kapcsolatban. Többek között az ezzel kapcsolatos tennivalókat egyeztette Kálmán Tibor, Békés polgármestere az önkormányzati intézmények vezetőivel.

hirdetés

“A megbeszélés során meggyőződhettem arról, hogy minden érintett intézmény megfelel az előírt feltételeknek és a felkészülés megfelelő ütemben lezajlott városunkban.” – írja közösségi oldalán a városvezető. Mindezek jegyében az ügyfélkapcsolati irodákban, ügyféltérben, folyosókon kötelező maszkhasználat került előírásra. A járványügyi protokoll módosul, a változásokról folyamatosan tájékoztatást ad a jegyző, melyeket önkormányzati vezetői és intézményvezetői üléseken is kihirdet.

hirdetés

Az új rendelkezés érinti az október 1-e utáni kötelező testhőmérséklet ellenőrzést minden intézményben, a rendszeres fertőtlenítést, kézfertőtlenítő szer használatát, maszk viselését, az ajánlott magatartási formákat köhögés, tüsszentés esetén, valamint a rendszeres szellőztetést. A szükséges mennyiségű védőfelszereléssel, fertőtlenítőszerrel ellátásra került minden önkormányzati intézmény. Az óvodákban zártkörűvé nyilvánítanak minden ezután megrendezésre kerülő rendezvényt, a hajléktalanszállón szünetel a látogatási lehetőség. A könyvtár kölcsönző terében kötelező a vonatkozó járványügyi előírások betartása és ugyanez érvényes a múzeum látogatóira is a kiállítótérben.

A jelenlegi helyzetben rendkívül sok múlik az intézmények fegyelmezettségén, akik ugyanezt közvetítik a lakosság felé is. A járványügyi helyzettel csak közösen, azonos értékek mentén gondolkodva vehetjük fel a versenyt. Ennek érdekében Kálmán Tibor folyamatosan kapcsolatban marad az intézményekkel a kölcsönös tájékoztatás és segítségnyújtás jegyében.

hirdetés