A nyugdíjas lakosság életminősége nem csökkenhet az életkor miatt

nyugdíjas Fotó: Körös Hírcentrum

Ismét nagyszabású összejövetelt rendezett a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége az Idősek Világnapja alkalmából Békéscsabán a Csaba Parkban. A délelőtt folyamán valósították meg a IV. Kolbászolimpiát is.

hirdetés

Nagy hagyománya van már a Békés Megyei Nyugdíjas Egyesületek Szövetsége világnapi rendezvényének – árulta el Szrenka Pálné, az egyesület elnöke. Minden évben sokan érkeznek a programra, a résztvevőknek műsorral, bemutatókkal kedveskednek. Elismeréseket is átadnak a rendezvény keretében, a legaktívabb önkéntesek kaptak díjat. A kolbászgyúrás is minden évben része a napnak, idén összesen 18 csapat gyúrt kolbászt, ebéd után került sor az eredményhirdetésre és a díjak átadására.

A járványhelyzet miatt külsős vendég vagy fellépő nem vehetett részt az eseményen, így az egyesület saját zenésze szórakoztatta folyamatosan a közönséget. Viszont az, hogy az egyesületek tagjai itt legalább találkozhattak, nagyon boldoggá tett mindenkit. Hiszen az idősekre különösen vigyázni kell ebben a helyzetben, keveset mozdulhatnak ki. Szrenka Pálné nagyon örül annak, hogy a klubokon, csoportokon keresztül sok tagjuk van. A magány és elszigetelődés nem tesz jót az időseknek, de ha csatlakoznak egy klubhoz, azzal programokat, elfoglaltságot, új barátokat kapnak.

2020-ban körülbelül egymilliárdnyi 60 év feletti ember él a Földön – osztotta meg Herczeg Tamás országgyűlési képviselő. Éppen ezért egyre fontosabb, hogy az idős emberek életminősége a koruk miatt ne csökkenjen. Jelenleg a járványhelyzet miatt kevesebbet lehetnek együtt az emberek, éppen ezért lelkileg feltöltőek az ehhez hasonló programok.

 

hirdetés