Szlovákiában is rekordmagasra nőtt az új fertőzöttek száma

korlátozások, maszkot, maszkviselési, fogyasztóvédelmi, szlovén, Ausztriában, fogyasztóvédelem, koronavírus Csehországban, maszk, Romániában járvány, fertőzöttek Illusztráció: Pixabay

A szlovák miniszterelnök annak ellenére is optimistán nyilatkozott szerdán a koronavírusjárvány-helyzetről, hogy rekordot döntött az új fertőzöttek száma.

hirdetés

A kormányfő a Twitteren azt írta, hogy a következő napokban a fertőzöttek számának további növekedésével számol, de a hét végén már enyhülhet a járvány, az október elején foganatosított óvintézkedések hatására. “Nagyon nehéz napok várnak ránk, és biztosan új rekordok jönnek. Személyesen arra számítok, hogy a múlt héten foganatosított védelmi intézkedések hatása a hét végén már megmutatkozhat” – áll Igor Matovic bejegyzésében.

Szlovákiában a koronavírussal fertőzöttek száma 877-tel nőtt egy nap alatt. A kórházi kezelésre szorulók számának folyamatos növekedésével több egészségügyi intézmény nehezen tud megbirkózni. A kassai egyetemi kórházban például ideiglenesen leállították a tervezett műtéteket.

MTI

hirdetés