Nyolcszázmillió forintból újítják fel az orosházi tűzoltólaktanyát

lakástűz, békés, orosházi, mezőberényi, Tótkomlóson, segélykérés, megyei, kevermesen, Gerendáson, Kunágotán, orosházán, Méhkeréken, 46-os, viharos, magasból, békés, tűzvédelmi, gyomaendrődön, tótkomlóson, szén, sportcsarnokban, mezőkovácsháza, katasztrófavédelmi, bélmegyer, tarhos, 47-es főút, karambol, katasztrófa, szén-monoxid, villanyoszlopnak

Központi költségvetési forrásból 831 millió forintot biztosítanak az orosházi tűzoltólaktanya felújítására – közölte szerdán az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) az MTI érdeklődésére.

Tudatták, az orosházi tűzoltólaktanya az 1950-es évek közepén épült több ütemben, és eddig csupán kisebb, állagmegóvási felújításokat végeztek rajta. A beruházás során a helyi védettséget élvező épületet szigetelik, kicserélik a nyílászárókat. Emellett megújítják a teljes gépészeti, elektromos és közműrendszert, a tetőn napelemeket helyeznek el.

Továbbá bővítik is az épületet, a laktanya tetejét egy méterrel megemelik. Így a beépíthetővé váló tetőtérben kap helyet az orosházi katasztrófavédelmi kirendeltség. A forrásból speciális eszközöket, például riasztáskor automatikusan nyíló szertárkaput is biztosítanak – írják.

A Magyar Közlöny október 5-i száma szerint a beruházásra még idén csaknem 80 millió forintot biztosítanak. A tűzoltók – akik az építkezés idejére egy közeli mezőgazdasági épületben kapnak helyet – két héten belül átadják a munkaterületet a kivitelezőnek – közölte az OKF.

Forrás: MTI


Kövessen minket Facebookon!