Hárommilliárdos követeléscsomagot dob piacra a MÁV-Start

vasútállomás, menetrend, óraátállítás, Budapest, Keleti, vonat, vasút, vasúti Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay
hirdetés

Mintegy hárommilliárd forint értékű követelésállomány értékesítését tervezi a MÁV-Start Zrt. a közeljövőben.

Futó Szöveg

A MÁV szombati közleménye szerint az értékesítésre szánt tartozások többségét a bliccelés miatt kiszabott 2013-2014-es bírságok teszik ki. A csomagban 52 ezer utazáshoz kapcsolódó 192 ezer büntetés szerepel. A követelések döntő hányada 10 ezer és 50 ezer forint közötti.

hirdetés

A rekorder bliccelő 7,2 millió forintnyi bírsággal adósa a MÁV-Startnak, amelyet majd a tenderen nyertes követelésbehajtó cégnek kell megfizetnie.

Az adósok közel 40 százaléka budapesti vagy főváros környéki lakos, így főleg a központi régióban lakó bliccelők számíthatnak majd a követelésbehajtó megkeresésére. Közölték azt is, hogy a MÁV-Start maga is végez behajtási tevékenységet, amire azért van szükség, mert bár a bliccelés visszaszorulóban van, 2020 első fél évében még mindig tetemes összegű, mintegy 120 millió forint utólagosan befizetendő bírságot szabtak ki. Ebből 50 millió forintot már törlesztettek a bliccelők a vasúttársaságnak – tették hozzá.

MTI

hirdetés