Kiss Róbert: Csaknem száz rendőri intézkedés volt a hétvégén

maszk, koronavírus, operatív, kiss Fotó: koronavirus.gov.hu

A hétvégén 99 esetben intézkedtek a rendőrök a védelmi intézkedések megszegése miatt – mondta Kiss Róbert, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

hirdetés

Kiss Róbert alezredes elmondta: 35 alkalommal azért, mert a tömegközlekedési eszközön utazók nem vagy nem megfelelő módon viselték a maszkot. 64 esetben pedig azért, mert üzletben, vendéglátóhelyen vagy más közintézményben nem tartották be a védelmi intézkedéseket.

Elmondta azt is, hogy hétfőn reggel 7 órakor a magyar-szlovák határon megnyílt a Cered és Tajti közötti átkelő. Naponta két alkalommal – reggel 7-9 óra között, valamint délután 16-18 óra között – biztosított a határátlépési lehetőség a kétoldalú személyforgalom számára.

Szólt arról is, hogy szombaton módosult a járványügyi készültségi időszak védelmi intézkedéseiről szóló kormányrendelet. Eszerint a játékkaszinók és a kártyatermek területén 23 és 6 óra között az ott foglalkoztatottak, az üzemeltető képviselői, valamint a műszaki feladatokat ellátó személyek kivételével tilos tartózkodni – számolt be az MTI.

hirdetés