Két baleset, ittas vezetés és közokirat-hamisítás miatt történt rendőri intézkedés

ittas Fotó: Police.hu

Békéscsabán és Sarkadkeresztúron balesetnél helyszíneltek, emellett ittas járművezetés és közokirat-hamisítás miatt történt rendőri intézkedés.

Békés megyében, 2020. október 13-án két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Békéscsabán, a Békési úton 11 óra 15 perc körül egy személyautó vezetője elütött egy kerékpárral közlekedő nőt, aki elesett és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Sarkadkeresztúron, a Puskin utcában 17 óra körül egy autós letért az útról és villanyoszlopnak ütközött. A balesetben a jármű vezetője, akinél felmerült az ittasság gyanúja, könnyebben megsérült.

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök 2020. október 13-án, 16 óra körül Békéscsabán, a Máriássy utcában. Egy 50 éves békéscsabai autósnál az alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A jármű vezetőjét a rendőrök előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol további két légalkoholmérés is megerősítette az ittasság gyanúját. A rendőrök büntetőfeljelentést tettek a férfi ellen és elvették jogosítványát.

A Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltség rendőrei igazoltattak egy külföldi férfit 2020. október 13-án, 22 óra 30 perc körül Lőkösházán, a vasútállomáson. Az ellenőrzés során a rendőrök megállapították, hogy a 25 éves algériai állampolgár tartózkodási engedélye hamisítvány, ezért lefoglalták. A Gyulai Rendőrkapitányság nyomozói közokirat-hamisítás miatt büntetőeljárást indítottak ellene – írja a Police.hu.