Állatkínzás miatt emeltek vádat egy csorvási férfi és egy csabaszabadi nő ellen

Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Fotó: Pixabay

Állatkínzás bűntette és 2 rendbeli állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 40 éves csorvási férfi ellen, aki egy csorvási tanyán három keverék kutyát tartott, kettőt szabadon, míg a harmadikat láncra kötve.

A férfi 2019 nyarán elköltözött a tanyáról, azonban az állatokat nem szállította el, azokat az ingatlanon végleges jelleggel hátrahagyta; az állatok etetéséről-itatásáról, tartási helyük rendben tartásáról és a kutyák egészségügyi ellátásáról nem gondoskodott és erre mást sem kért meg. A férfi magatartása következtében a láncon tartott állat nagymértékben lesoványodott, kiszáradt, vérszegény és bolhákkal fertőzött lett, ezek pedig hosszan tartó, különös szenvedést okoztak a számára. Az egyik állatőrség bejelentése alapján 2019. augusztus 29-én a rendőrök kimentek a helyszínre és elszállították az állatokat, de a láncon tartott kutya nem sokkal ezt követően elpusztult.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő férfival szemben tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, rendelje el pártfogó felügyeletét, valamint magatartási szabályként írja elő a számára, hogy vegye fel a kapcsolatot az állami foglalkoztatási szervvel vagy jelentkezzen közfoglalkoztatásra a helyi önkormányzatnál, illetőleg a több mint 75.000.-Ft-os bűnügyi költséget is neki kell viselnie.

Szintén állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 45 éves csabaszabadi nő ellen, aki fiának vizsla fajtájú kutyáját egy fejszével többször fejbe vágta, mivel az több alkalommal megfojtotta a csirkéket.

A bántalmazás következtében az eb életben maradt, de maradandó károsodást szenvedett, mivel a bal szemgolyóját műtétileg el kellett távolítani, és a koponyáján lévő nyílt sebeket plasztikai műtét útján kellett helyrehozni.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét beismerő nővel szemben tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében felfüggesztett fogházbüntetést szabjon ki, a bűncselekmény eszközéül használt fejszét pedig kobozza el.


Kövessen minket Facebookon!