Fejszével többször megütött egy kutyát, állatkínzás miatt kell felelnie

Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Fotó: Pixabay

Elpusztította szinte a teljes baromfiállományt egy kutya Csabaszabadiban, egy tanyán. A gazdasszony dühében többször megütötte egy fejszével az ebet. A nő ellen állatkínzás gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Hazavitt barátjától két kutyát egy fiatal fiú 2020 tavaszán a csabaszabadi tanyájukra. Az egyik német vizsla 2020 májusában elszabadult és szinte a teljes baromfiállományt elpusztította. Egy hónappal később, 2020. június 6-án pedig egy tyúkot és négy kiscsirkét fojtott le a négylábú. A történtek miatt a fiú édesanyja dühében egy baltával többször fejen vágta az állatot. A kutya túlélte az ütéseket, de súlyos, maradandó sérülést szenvedett.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság a csabaszabadi nő ellen állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást. Az édesanya a kihallgatásán elmondta, hogy több alkalommal is megkérte a fiát arra, vigye vissza ismerősének a két kutyát, de ezt nem tette meg.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségre. (Police.hu)


Kövessen minket Facebookon!