Olimpia: Az új japán miniszterelnök is eltökélt a rendezést illetően

mohamed, tokiói, Szapporó, japán Fotó: Kyodo News

Japán új miniszterelnöke megerősítette, hogy mindenképpen megrendezik jövőre a tokiói olimpiát és paralimpiát.

Szuga Josihide a Kyodo hírügynökségnek úgy nyilatkozott: a sikeres lebonyolítás lesz a bizonyítéka annak, hogy “az emberiség legyőzte a vírust”. Egy, a japán kormány, a tokiói városvezetés, valamint az olimpiai és paralimpiai játékok szervezőbizottságának képviselőiből álló munkacsoport dolgozik hónapok óta azon, hogyan lehet biztonságosan lebonyolítani a játékokat. És milyen különleges intézkedéseket kell meghozni a halasztás miatt megnövekedett költségek kezelésére. Az egyik ilyen lehet a jelenleg 159 országot, illetve régiót érintő utazási korlátozások feloldása. Már csak azért is, mert a miniszterelnök szerint a turizmus megmentése kulcskérdés.

hirdetés

Szuga Josihide szeptember közepén váltotta a miniszterelnöki tisztségről augusztus végén lemondó Abe Sindzót. Telefonon már egyeztetett a jelenlegi helyzetről és a tervekről Thomas Bachhal, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökével. A személyes találkozójukra pedig a tervek szerint novemberben kerül sor.

A világjárvány miatt 2021-re halasztott olimpiát július 23-tól augusztus 8-ig, a paralimpiát pedig augusztus 24-től szeptember 5-ig rendezik meg – írja az MTI.