Anastasiya Bezsonova szerint a csapategység lehet a szombati siker kulcsa

Anastasiya Bezsonova Fotó: BRSE

Anastasiya Bezsonova, a BRSE ukrán játékosának nagyszerű teljesítménye is kellett az UTE legyőzéséhez a legutóbbi fordulóban, a csapat vezetőedzője kiemelte, hogy beállítása új lendületet adott a csapatnak.

hirdetés
Az előző szezonban volt egy komoly sérülésed, azonban az alapozást már Békéscsabán csináltad végig. Milyen állapotban vagy jelenleg?

A.B.: Való igaz, hogy a koromhoz képest egy elég komoly sérülést szenvedtem az előző szezonban, amiből sikerült teljes mértékben felépülnöm. Jól érzem magam, ez talán annak is köszönhető, hogy majdnem egy teljes évem volt felkészülni mind mentálisan, mind fizikálisan az új kihívásokra. Kipihentem magam és feltöltődtem. Jó formában vagyok, megfelelően fel tudtam készülni az idei szezonra, melyben fontos szerepe van a klub által biztosított nagyszerű feltételeknek, valamint a szakmai stáb magas szintű munkájának.

hirdetés
Számos felkészülési mérkőzés és az első 3. bajnoki forduló után immár testközelből van tapasztalatod az ellenfelekről. Mit gondolsz az Extraliga erősségéről és az ellenfelekről?

A.B.: Vélemény szerint egy nagyon erős bajnokságban szerepelünk ebben a szezonban. Az eddigi tapasztalatok alapján ellenfeleink felkészültek és jó fizikai állapottal rendelkeznek. Biztos vagyok benne, hogy a csapatok még erősebbek lesznek az idény hátralévő szakaszában.

Az UTE elleni találkozón a mezőny legjobbja voltál, minek volt köszönhető ez a remek teljesítmény?

A.B.: Az UTE elleni mérkőzés hetében nagyon sok egyéni edzésünk volt. A pénteki mérkőzésre elszántan és mentálisan felkészülten érkeztem, ez volt az oka annak, hogy jól játszottam a fővárosiak otthonában. Ezt azonban nem értem volna el a csapattársaim segítsége nélkül. Ez egy csapatsport, ahol egymást segítve tudunk eredményesek lenni.

Szombaton újabb rangadó következik, hiszen a Kaposvárt és a Vasast is legyőző Nyíregyháza otthonába látogatunk. Mit vársz a mérkőzéstől, melyek ellenfelünk erősségei és mi dönthet?

A.B.: Az ellenfelünk egy technikás, jó játékosból álló együttes, akikkel szemben nem lesz könnyű dolgunk. Ennek ellenére azt gondolom, hogy elsősorban a saját felkészülésünkre, játékunkra kell koncentrálni. Jó erőben vagyunk, bízom a csapategységünkben és abban, hogy győztesként térünk majd vissza Békéscsabára.

Forrás: BRSE

hirdetés