Bátkai Miklós: Az ünnep idején is fontos a bűnmegelőzés!

Bátkai Miklós Fotó: Körös Hírcentrum

A Mindenszentek, halottak napja időszakában sokan látogatnak ki a temetőkbe, hogy ott mécseseket, koszorúkat elhelyezve emlékezzenek elhunyt szeretteikre. Azonban ezekben a percekben is oda kell figyelnünk saját biztonságunkra. Ezzel kapcsolatban adott tanácsot Bátkai Miklós rendőr alezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa.

hirdetés

Ha elhagyjuk otthonunkat, bizonyosodjunk meg arról, hogy a ház minden ajtaja, ablaka be van zárva. Ha autóval indulunk el, akkor mindig jól kivilágított, forgalmas helyen parkoljuk le – természetesen a közlekedési szabályok betartásával. A gépkocsi utasterében jól látható helyen ne hagyjunk értékes dolgot, azokat tegyük inkább a csomagtartóba – kéri a szakember. Amint kiszálltunk a járműből, zárjuk be az ajtókat, húzzuk fel az ablakokat.

hirdetés

Ha kerékpárral érkezünk a temetőbe, akkor annak biztonságára is figyeljünk oda – emelte ki Bátkai Miklós. Azt is zárjuk le, a kosárban, csomagtartóban semmiképpen ne hagyjunk értéket. Ha bementünk a temetőbe, még rövid időre se hagyjuk hátra értékeinket, táskánkat. Nagy tömegben kabát külső zsebében, táska vagy kosár tetején ne hagyjunk pénztárcát. Inkább belső zsebbe tegyük, a táskán pedig húzzuk be a cipzárt.

Aki mégis bűncselekmény áldozatává válik, azonnal értesítse a rendőrséget a 112-es ingyenes segélyhívószámon.

A teljes interjút itt meghallgathatják:

hirdetés