Zebrán gázolta el az idős nőt, majd megállás nélkül továbbhajtott

gázolás Budapesten

A 44 éves férfi megállás nélkül hajtott tovább autójával Hegyvidéken, miután elütött egy idős nőt.

Egy autós és utasa volt szemtanúja annak a balesetnek, ami 2020. október 29-én történt a XII. kerületben; a rendőrséget az utas értesítette a kora esti órákban, aki a bejelentésében elmondta, hogy az Eötvös úton vette észre, hogy egy szemből érkező autós a kijelölt gyalogosátkelőhelyen elütött egy gyalogost, majd megállás nélkül elhajtott.

hirdetés

A baleset helyszínéről a mentők a 79 éves gyalogost súlyos sérülésekkel szállították kórházba. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Főosztály egységei a helyszínen forró nyomon megkezdték az idős nőt elgázoló sofőr felkutatását. A rendőrök a szemtanúk elmondása és a kamerafelvételek alapján azonosították a balesetet okozó sofőr autóját. A fekete Volkswagen tulajdonosát, a 44 éves T. Róbertet aznap éjjel budapesti otthonában elfogták.

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály vizsgálói a 44 éves férfit közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A férfi kihallgatása során azt állította a rendőröknek, hogy nem vette észre, hogy elütötte a gyalogost, azonban a kamerafelvételeket látva elismerte felelősségét a baleset okozásáért.

Police.hu