Szexuális tartalmú videókat terjesztett egy szeghalmi nő és egy férfi

Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Fotó: Pixabay

A Szeghalmi Járási Ügyészség különleges személyes adattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat azzal a 42 éves büntetett előéletű szeghalmi nővel és társával, egy 24 éves büntetlen előéletű szeghalmi férfival szemben, akik visszaéltek a nő párjáról készült szexuális tartalmú videófelvételekkel.

A nő és a később sértetté váló férfi 2019 őszétől párkapcsolatban álltak, majd a férfi 2020 februárjában külföldre utazott. A távollét tartama alatt a férfi a nő kérésére szexuális tartalmú videófelvételeket készített magáról, amelyeken önkielégítést végez, és azokat személyes üzenetben elküldte neki. Mikor a párkapcsolat megromlott, a nő a birtokában lévő felvételeket a férfi hozzájárulása nélkül az egyik közösségi portál üzenetküldő rendszerén keresztül továbbította két személynek, köztük a másik terheltnek. A 24 éves férfi felismerte a felvételeken szereplő sértettet, s bár tudott róla, hogy az nem adott engedélyt a felvételek terjesztésére, továbbította azt barátainak, ily módon a személyes jellegű felvétel rövid időn belül a sértett tudta nélkül meghatározhatatlan számú ember számára vált láthatóvá.

A sértett szexuális magatartásának, mint különleges személyes adatnak a közzététele a számára jelentős érdeksérelmet eredményezett: a munkahelyén felfüggesztették az állásából, emellett a sértettnek a felvétel tartalma miatti elítélő vélemények következtében kialakult szégyenérzettel is szembe kellett néznie. A nő a sértett bizalmával visszaélt és a céltól eltérően kezelt különleges személyes adatot azáltal, hogy láthatóvá tette a sértett magánéletének másra nem tartozó intim részletét. A másik terhelt pedig jogosulatlanul kezelte ezeket az adatokat, mert nem a sértett tudomásával és engedélyével terjesztette a hozzá került felvételeket.

A Szeghalmi Járási Ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményt beismerő terhelteket tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében pénzbüntetésre ítélje. Az eljárás a Szeghalmi Járásbíróság előtt folytatódik – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.

 

 


Kövessen minket Facebookon!