PCR teszt pont nyílt az Orosházi Kórház szakrendelőjében

PCR teszt, Orosházi Kórház A képen a mintavételi helyiség bejárata látható a Könd utca felőli oldalon. Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

Állandó SARS COVID mintavételi pontot nyitott az Országos Mentőszolgálat az Orosházi Kórház szakrendelőjének földszintjén.

hirdetés

Azokat várják szűrésre, akiknek a háziorvos PCR COVID tesztet kért, nincsenek tüneteik és a mentőktől telefonon időpontot kaptak. A szűrést az Országos Mentőszolgálat munkatársai végzik, a tesztre érkezők pedig nem találkoznak más betegekkel és dolgozókkal.

hirdetés

A tesztre a szakrendelő Könd utcai részén, a védőnői szolgálat részére kialakított külön bejáraton lehet bejutni, majd balra az első helyiségben történik a mintavétel. Az érintett személy ezt követően egy másik ajtón hagyja el a helyiséget, és a főbejáraton át tud távozni. A szakrendelő belső ajtajai továbbra is zárva vannak, onnan nem lehet bejutni az épületbe.

A szűrőponton egyszerre csak egy ember tartózkodhat, a várakozás az épület előtt történik, belépés csak hívásra lehetséges. Kérjük az előre egyeztetett időpont pontos betartását, így elkerülhető a hosszas várakozás és sorban állás. Felhívjuk a figyelmet, hogy a jelenleg hatályos járványügyi előírásoknak megfelelően várakozás közben is tartsák egymástól a 1,5 méter távolságot és viseljenek szájat és orrot eltakaró maszkot!

A koronavírus járványból adódó kórházi átszervezések miatt a Védőnői Szolgálat egyik szobája lett a PCR vizsgálati helyiség, de a védőnők az eredeti helyükön maradtak, hozzájuk a Kórház utcai főbejáraton, a szűrőponton keresztül lehet bejutni. Azért, hogy a tesztre érkezők ne érintkezhessenek a szakrendelő egyéb betegeivel, a védőnői folyosó egy részét fallal választottuk el, így semmilyen körülmények között nem keverednek a betegutak.

Kapcsolódó tartalom:

hirdetés