Együttműködési megállapodást írt alá a Gál Ferenc Egyetem és a Gyulai Szakképzési Centrum

aláírás Gyszc, Gál Ferenc Fotó: Körös Hírcentrum

A Gál Ferenc Egyetem és a Gyulai Szakképzési Centrum az egészségügyi szakképzés Dél-Alföldi régióban történő fejlesztése céljából 2020. november 10-én együttműködési megállapodást írt alá az Általános Ápoló okleveles technikus végzettség megszerzése érdekében a Gyulai Művelődési Ház aulájában.

hirdetés

A dokumentumot az egyetem részéről Bíró Gyula, az egyetem képzésfejlesztési igazgatója, a Gyulai Szakképzési Centrum részéről Kovács Zsuzsanna főigazgató írták alá.

hirdetés

A képzés iránti munkaerőpiaci kereslet töretlenül népszerű, egyre inkább szükség van jól képzett egészségügyi dolgozók, ápolók képzésére a különféle oktatási-képzési szinteken.

A képzésben részt vevők a felsőoktatási intézmény – jelen esetben a Gál Ferenc Egyetem – és a Gyulai SZC a megállapodás részeként közösen dolgozzák ki, hogy az okleveles technikusképzésben oktatott ismeretanyagok milyen mértékben és milyen módon kerülhetnek beszámításra a felsőoktatási tanulmányok során.

aláírás Gyszc, Gál Ferenc
Fotó: Körös Hírcentrum

A Gyulai Szakképzési Centrum főigazgatója, Kovács Zsuzsanna a centrum és az egyetem közötti kapcsolat újabb fontos állomásának nevezte a mai megállapodást.

Bíró Gyula, a Gál Ferenc Egyetem képzésfejlesztési igazgatója úgy fogalmazott, egy olyan kooperációnak a kezdetén vannak, ahol olyan képzési területek találkozhatnak a közeljövőben, amely segíti a szakképzésben résztvevő tanulóknak a felsőoktatásban való továbbtanulását. Emellett olyan szakmafejlesztést, illetve szakfejlesztést jelent az egyetemen és a centrumban, amely gazdagítja azokat a tudományterületeket, amelyeknek a mostani együttműködés is keretet ad.

Az együttműködő felek stratégiai fontosságúnak tekintik az átjárhatóság biztosítását, a sikeres emelt szintű érettségi letételét, a képzésbe jelentkező hallgatók előzetes tudásának beszámítását, a középiskolában megszerzett szakmai gyakorlati ismereteikre épülő gyakorlati képzést. Az egyetem biztosítja továbbá az érdeklődő diákoknak az egyetem pályaorientációs, beiskolázási programjain való részvételre.

 

Kapcsolódó tartalom:

 

hirdetés