Együttműködési megállapodást kötött a BSZC és a Gál Ferenc Egyetem

Gál Ferenc, BSZC együttműködési megállapodás aláírása Fotó: Körös Hírcentrum

A Gál Ferenc Egyetem és a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) oktatói, a képzéseiket összehangolva, közös szakfejlesztések megvalósításán dolgoznak majd.

hirdetés

Bíró Gyula, a Gál Ferenc Egyetem képzésfejlesztési igazgatója hosszú és gyümölcsöző együttműködésben bízik. „A BSZC az a potenciális együttműködő partner, aki a szakképzésnek egy rendkívül dinamikus és progresszív szereplője. Szakmailag és felkészültségével segítheti az egyetem Békés megyei tevékenységét. Az egyetem és a centrum oktatói kara, a képzéseiket összehangolva, közös szakfejlesztések megvalósításán dolgoznak majd, négy tudományterületen: gazdaságtudomány, egészségtudomány, szociális tudomány és a pedagógusképzés tudományterületen” -fogalmazott.

hirdetés

„A szakképzési törvény változása és a felsőoktatási törvénnyel összhangban lehetőség nyílik arra, hogy a szakképzési centrumban tanuló diákok különböző kompetenciák elismerésével, különböző műveltségi területek elsajátításával -és azt követően, betudnak kapcsolódni, akár a felsőoktatásba is” – mondta Mucsi Balázs a BSZC főigazgatója, aki helyi közép- és felsőoktatás erősítésében hisz.

Gál Ferenc, BSZC együttműködési megállapodás aláírása
Fotó: Körös Hírcentrum

„A helyi és a vidékről érkező diákokat kell meggyőznünk, hogy Békéscsabán a közép- és felsőoktatásnak van jövője. Azok a diákok, akik becsatlakoznak a szakképzésbe technikumi oklevelet fognak kapni és bízzunk benne, hogy viszonylagosan könnyebben tudnak átlépni a felsőoktatás világába. Ezek a diákok nagy valószínűséggel Békéscsabán, vagy a közvetlen környezetükben tudnak biztos egzisztenciát teremteni maguknak” – fogalmazott Mucsi Balázs.

Varga Tamás alpolgármester bízik abban, hogy a stratégiai megállapodás az egyetemnek és a centrumnak is pozitív eredményeket fog hozni, mert ennek az eredménynek Békéscsaba lakossága és Békéscsaba önkormányzata ugyanúgy nyertese tud lenni.

 

Kapcsolódó tartalom:

 

hirdetés