Ezeken a helyeken kell maszkot viselni Békésen

korlátozások, maszkot, maszkviselési, fogyasztóvédelmi, szlovén, Ausztriában, fogyasztóvédelem, koronavírus Csehországban, maszk, Romániában járvány, fertőzöttek Illusztráció: Pixabay

Békés Város Polgármestere a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdése alapján, Békés Város Önkormányzata Képviselő-testülete feladatkörében eljárva, a veszélyhelyzet kihirdetéséről szóló 478/2020. (XI. 3.) Korm. rendelettel kihirdetett veszélyhelyzetben, a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről szóló 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet 27. §-ában kapott felhatalmazás alapján a következőket rendeli el:

Békés város belterületén az alábbi közterületeken és nyilvános helyeken kötelező maszkot viselni:

hirdetés
  •  a bölcsődék, köznevelési intézmények bejárataitól számított 50 méteres körzetben,
  •  az egészségügyi intézmények bejárataitól számított 50 méteres körzetben,
  •  a piacok, vásárok, állatvásárok teljes területén,
  •  a buszmegállókban,
  •  a játszótereken,
  •  a Kormányhivatal, valamint a Spar, Penny és Lidl üzletek parkolóiban.

Jelen rendelet a kihirdetés napján, 2020. november 11. napján 15:45 órakor lép hatályba, és hatályát veszti a veszélyhelyzet megszűnésével.

A sportrendezvények, a kulturális események és mindennemű rendezvény megtartása és a gyülekezés tilos a Kormányrendeletben megfogalmazott kivételek figyelembe vételével. 2020. november 11. napjától a Békési Uszoda és a Városi Sportcsarnok is ideiglenesen zárva lesz az amatőr sportolók és a látogatók előtt, csak a versenysportolók tarthatják meg edzéseiket a létesítményekben.

A városvezetés kéri, hogy a lakosság és a Békésre érkező állampolgárok a járványügyi szabályokat tartsák be!

Kapcsolódó tartalom: