Kifosztás bűntette miatt emeltek vádat egy mezőberényi férfi ellen

Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Fotó: Pixabay

Kifosztás bűntette miatt emelt vádat a Békési Járási Ügyészség egy 27 éves büntetlen előéletű, enyhe fokú értelmi fogyatékosságban és ehhez társuló viselkedészavarban szenvedő mezőberényi férfi ellen, aki egy gyermekkorú sértettől vette el a pénzét.

A férfi 2020. június 11-én a délutáni órákban ittas állapotban Mezőberényben, a Gyomai úton megszólította a fiatalkorú társával gyalogosan közlekedő akkor 13 éves fiút és 200.-Ft-ot kért tőle cigarettára. Az életkoránál fogva védekezésre képtelen személynek minősülő gyermekkorú sértett a férfi alkoholos állapota és határozott fellépésének hatására 2.000.-Ft-ot adott át neki, aki azt eltette. Ekkor a sértett társa egy 1.000 forintos címletű bankjegyet adott a férfinak azzal, hogy adja vissza a 2.000.-Ft-ot, de a férfi ezt a pénzt is eltette, majd a gyermekkorú sértett zsebéből kivette a zsebből kilógó pénztárcáját, és abból kivett még egy 2.000 forintost.

hirdetés

Ekkor a fiatalkorú fiú a kezében egy 500 forintos bankegyet tartva mutatta a férfinak, hogy adjon vissza az elvett pénzből, mert csak ennyi pénzük maradt, de a férfi ezt az 500 forintost is kikapta fiú kezéből és a helyszínről távozott. Előtte azonban közölte még a sértettel és társával, hogy ne menjenek a rendőrségre, mert tudja, hogy hol laknak.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, kötelezze őt a gyermekkorú sértett kárának megtérítésére és a nyomozás során felmerült 80.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére. [A fiatalkorú sértett sérelmére megvalósított cselekmény szabálysértésnek minősül, így az külön eljárásban kerül elbírálásra.]

 


Kövessen minket Facebookon!