Lélegeztetők, altatógépek és infúziós pumpák érkeztek az Orosházi kórházba

Orosházi Kórház, ápolót bántalmazott Orosházán, kötelező maszkviselés

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a COVID-19 pandémia elleni védekezést országos szinten jelentős számú orvostechnikai eszközzel támogatja. Az Orosházi Kórházba is folyamatosan érkeznek a különböző védőeszközök és egyéb felszerelések.

hirdetés

A nemrégiben beérkezett szállítmányban helyet kapott 5 db Mindray Wato EX-65 PRO (Mindray ePM 12 betegőrző monitorral) felszerelt altatógép, amiket alkalmassá tettek lélegeztetésre is. A kórház kapott továbbá 6 db Aeonmed VG 70-es, gördíthető állványra rögzített lélegeztetőgépet is. A készülék a működéshez nem igényel sűrített levegőt. Így azon a helyeken is használható, ahol csak oxigén és villamos áram áll rendelkezésre. A gép további előnye, hogy a kezelőorvos számos lélegeztetési mód közül választhatja ki a beteg számára a legmegfelelőbbet.

hirdetés

A fentieken kívül 20 db fecskendős infúziós pumpa és 5 db volumetrikus infúziós pumpa érkezett 5 db dokkoló állomással. A pumpák nagy pontosságú gyógyszer- és infúzió adagolást biztosítanak. A dokkolók segítségével – melybe akár nyolc pumpa is helyezhető egyszerre – pedig helytakarékosan és biztonságosan lehet egy betegnek többféle gyógyszer adagolást biztosítani. A leszállított műszerek mindegyike rendelkezik beépített akkumulátorral.

A pumpákat már üzembe helyezték a Központi Aneszteziológiai- és Intenzív Terápiás Osztályon, a Sürgősségi Betegellátó Osztályon és a Légúti Betegellátó Tömbben. A lélegeztető gépek az intenzív osztályra kerültek, míg az 5 db lélegeztetésre is alkalmas altatógép egyenlőre a biztonsági tartalék részét képezi – tájékoztatott közösségi oldalán az intézmény.

 

Fotó: Melega Krisztián/Orosházi Kórház

hirdetés