Ismét emelkedett a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja Békéscsabán

who, fertőzöttek, koronavírus, járvány, korona Illusztráció: Nemzeti Népegészségügyi Központ

A Nemzeti Népegészségügyi Központ legfrissebb, 47. heti adatok alapján Békéscsabán, Miskolcon, Nyíregyházán, Salgótarjánban és Székesfehérváron emelkedett a koronavírus szennyvízben mért koncentrációja.

hirdetés

Az elvégzett szennyvízvizsgálatok adatai alapján Kecskeméten és Szolnokon csökkenő tendenciát mutattak ki a SARS-CoV-2 vírus örökítőanyagának mennyiségében.

hirdetés

A szennyvíz vizsgálata mindazokról információt ad, akik ürítik a kórokozó örökítőanyagát, így a tünetekkel rendelkező fertőzöttek mellett a tünetmentes és gyenge tünetes fertőzöttek számáról is. A Nemzeti Népegészségügyi Központ vizsgálatai megerősítik, hogy a koronavírus továbbra is jelen van az ország egész területén. Ezért a járvány lassítása érdekében továbbra is kiemelten fontos a fegyelmezett magatartás és a járványügyi szabályok betartása – írják.

Müller Cecília a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi, online sajtótájékoztatóján elmondta: a legtöbb fertőzött Budapesten és Pest megyében van, ahol 29 240, illetve 19 191 igazolt pozitív embert regisztráltak. A legkevesebb fertőzöttet, 1972-t Tolna megyében tartanak nyilván. A magyarországi települések 91 százalékában van igazolt fertőzött.

Ez is érdekelheti: valami nincs rendben a helyi médiák támogatása körül? ↓

hirdetés