Helyreigazító közlemény

Helyreigazító közlemény

2020. 11.22. napján (vasárnap) 16:17 órakor közzétett „Így támogatják a ”helyi hírközlőket” (tévesen: médiákat) Békéscsabán” című cikkünkben valótlanul állítottuk, hogy Benkó György

“Pozíciójával élve, egy sikeres prezentációval meggyőzve bizottsági tagtársait, megszavazta „magának” a fent említett támogatást, ezért az eljárás megkérdőjelezhető.”

hirdetés

A fentiekkel ellentétben a valós tény az, hogy Benkó György a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének Kulturális Köznevelési és Érdekegyeztetési Bizottság külsős delegáltja, nem volt jelen, így nem is szavazott/szavazhatott azon a bizottsági ülésen amikor megszavazták a támogatásokat, a bizottsági eljárás nem volt megkérdőjelezhető, sőt a korábbi bizottsági ülésen (https ://bekescsaba.hu/download/1355/j egyzoko enyv-08-28) Benkó György volt az, aki prezentációjában javasolta, hogy a bizottság vizsgálja felül a támogatási rendszert, hiányolta az ellenőrzést, a támogatás felhasználásának a lekövetését, bírálta a jelenlegi támogatási rendszer hatékonyságát.

A hivatkozott cikkben továbbá valós tényt hamis színben tüntettünk fel azzal, hogy becsatoltuk kettő 2018-as keltezésű „Közszolgáltatói Együttműködés Keretszerződés” okirat kivonatát, amelyben Benkó Györgyöt abban a hamis színben tüntettük fel, hogy Benkó György szerződéses kapcsolatban állna az Önkormányzatokkal.

A fentiekkel ellentétben a valós tény az, hogy a becsatolt kivonatok csupán szerződés tervezetek és egyik szerződés sincs hatályban.