Az Alsó-Tisza és a Körösök régió fejlesztéséről egyeztetett Kálmán Tibor

körösök Forrás: Kálmán Tibor hivatalos oldala

Kálmán Tibor, Békés polgármestere az elmúlt napokban az Alsó-Tisza és a Körösök régió településeinek polgármestereivel egyeztetett. Úgy látja, Békés és a Körösök Völgye Natúrpark Egyesület lehet a motorja az ez irányú fejlesztéseknek.

hirdetés

A héten zárult az a rendkívül tanulságos és jövőbe mutató találkozó sorozat, mely során Békés város polgármestereként és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség régiós felelőseként Kálmán Tibor végiglátogatta azokat a településeket, akik elkötelezettek a térségben rejlő aktív turisztikai lehetőségek hatékony kiaknázása mellett. A lehetőség óriási, hiszen a két meghatározó turisztikai térség, Gyula és Szeged között a Körösök és az Alsó-Tisza képez egy természetes „köldökzsinórt”.

hirdetés

Doboz, Köröstarcsa, Gyomaendrőd, Békésszentandrás, Öcsöd, Kunszentmárton, Csongrád, Szentes, Mindszent és Algyő polgármestereivel egyetértettünk abban, hogy az eddig is kiemelt jelentőségű pályázati munka mellett immár kamatoztatnunk kell mindazokat a fejlesztéseket, melyeket eddigi erőfeszítéseink nyomán sikerült megvalósítanunk – írja a városvezető. Az ez irányú erőfeszítéseket partnerként támogatja az AOFK, azaz az Aktív és Ökoturisztikai Fejlesztési Ügynökség. A megbeszélések során körvonalazódott az a stratégia, melynek első lépéseként egy közös kiadvánnyal jelennek meg az aktív turisztikai piacon.

“Meggyőződésem, hogy a most megvalósult összefogással településeink még hatékonyabban tudnak majd versenybe szállni mind a látogatók, vendégek bizalmáért, mind a további előrelépést célzó fejlesztések megvalósulásáért.” – fogalmazott hivatalos közösségi oldalán Kálmán Tibor.

hirdetés