Újabb facsemetéket ültettek Gerlán

Beküldött fotó

Herczeg Tamás országgyűlési képviselő kezdeményezésére indított programot „Nevelj fel egy fát” címmel a Közösség a Fejlődésért Egyesület 2019 őszén.

hirdetés

A programot elindító első faültetésre a Gerlai Általános Iskola partnerségével, tavaly november 27-én került sor. A hagyományteremtő szándékkal indított kezdeményezés folytatásaként a gerlai iskola jelenlegi ötödik osztályos diákjai a tanintézmény udvarán tíz darab vérszilvafát ültettek el.

Ez a program nem pusztán a faültetésről, a környezet alakításáról szól, hanem a gondoskodásról is, hiszen a diákok balagásukig gondozzák majd az elültetett facsemetéket. Emellett a kezdeményezés segíti az iskolások környezettudatosságának kialakítását, erősíti a társadalmi szerepvállalást, építi az osztályközösséget és szorosabbá fűzi szűkebb környezetükhöz való kötődésüket. A program további számos lehetőséget biztosít a gyermekek környezetvédelmi, környezetismereti, szociális és egyéb ismeretei, készségei bővítésére.

A ma délutáni eseményen a gyerekeket a faültetésben Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, az iskola tanárai és igazgatója, a Gerlai Wenckheim Társaság tagjai, Szente Béla önkormányzati képviselő és Hankó János, a Magyar Udvar tulajdonosa segítetteAk

hirdetés