Már lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra

regisztráció oltás, vakcina regisztráció

Annak ellenére, hogy Orbán Viktor délután még arról beszélt, holnaptól lehet regisztrálni a koronavírus elleni oltásra, a honlap már ma este elindult. Mostantól a vakcinainfo.gov.hu oldalon jelezhetjük igényünket a vakcinára.

hirdetés

Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Facebook-oldalán így fogalmaz: „Magyarország minden lehetőséget igyekszik kihasználni, ami a koronavírus elleni vakcinák beszerzését illeti. Azért dolgozunk, hogy mielőbb legyen biztonságos oltóanyag, hiszen ez az igazi megoldás a koronavírus-elleni küzdelemben.

hirdetés

A mai napon elindult a vakcinainfo.gov.hu, ahol mindenki, aki szeretné majd beoltatni magát, tud regisztrálni. Fontos, hogy az oltás ingyenes, államilag szervezett lesz és a beadás önkéntes alapon fog működni. Az oldalon nem csak regisztrálni lehet, de egyéb információk is olvashatók a védőoltásokról és a beadás jövőbeni időpontjáról is.

Az oltás terv szerint zajlik majd, a sorrendet nem a regisztráció ideje határozza meg: elsőbbséget élveznek majd a védekezésben résztvevők és a veszélyeztetett csoportba tartozók.

A 60 év feletti nyugdíjasokat Müller Cecília országos tisztifőorvos levélben keresi meg az oltással kapcsolatban, amely mellé egy regisztrációs lapot és egy válaszborítékot csatoltak, így az igénylést térítésmentesen lehet visszaküldeni.”

A kormányszóvivő posztjában mindenkit arra biztat, éljünk a lehetőséggel.

hirdetés