Orbán: január 11-ig érvényben maradnak az intézkedések

Orbán Viktor, oltások, könnyítésről Orbán Viktor / Fotó: Facebook (archív)

A jelenlegi kijárási tilalom és szigorú intézkedések január 11-ig érvényben maradnak – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

hirdetés

A Facebook oldalára feltöltött videóban Orbán Viktor elmondja, több konzultációt folytatott járványügyi szakemberekkel, akik egyértelműen azt javasolták: a szigorú intézkedéseket fenn kell tartani. „Ma hajnalban az operatív törzs hozott néhány döntést, a legfontosabb, hogy a jelenlegi kijárási tilalom, és szigorú intézkedések, január 11-ig érvényben maradnak.

Ez azt jelenti, hogy este 8 és reggel 5 óra között továbbra is kijárási tilalom van. Hogy szenteste tehetünk e kivételt, amit mindannyian szeretnénk, azt csak december 21-én dönthetjük el, az akkori állapotok ismeretében” – fogalmazott.

A miniszterelnök hangsúlyozta: nem lesz kivétel december 31-én. A szilveszteri bulikat, utcabálokat idén nem lehet megtartani. „Egy jó utcabálért, vagy buliért nem érdemes kockára tenni mindazt, amiért hónapokon keresztül, együtt dolgoztunk” – mondta.

Orbán Viktor a megoldásnak a vakcinát nevezte, amely „most már belátható távolságban van. Holnaptól indul a regisztráció a vakcinainfo.gov.hu oldalon. Frissítés 2020.12.07. 22.41: a honlap honlap hétfő este elindult, akár regisztrálhatunk is a koronavírus elleni oltásra.

hirdetés