ORFK: vírustagadókkal szemben indult nyomozás

járványügyi, kijárási, Gál Kristóf, operatív törzs Fotó: koronavirus.gov.hu

Vírusszkeptikus tartalmak hangadóinál tartott házkutatást a rendőrség – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) szóvivője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs pénteki online sajtótájékoztatóján.

hirdetés

Gál Kristóf elmondta: a rendőrség folyamatosan figyeli a vírustagadó, vírusszkeptikus cikkeket, közléseket, állításokat, és amennyiben felmerül, hogy a közlés jogszabályba ütközik, eljárást indít – írja az MTI. Gál Kristóf közölte: a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több hete indított eljárást egy ilyen ügyben, és pénteken négy olyan személyhez köthető helyszínen tartottak házkutatást, akik “a vírusszkeptikus tartalmak hangadói”. A rendőrség az eljárást rémhírterjesztés miatt folytatja, de felmerül a hatósági rendelkezés elleni uszítás büntette is – tette hozzá.

hirdetés

Mindezzel összefügghet az is, hogy a vírusszkeptikus nézeteiről ismertté vált Gődény Györgyöt ma hajnalban elvitték a rendőrök. Mint azt felesége írja: (…) „hajnalban megszálltak bennünket, majd házkutatás és lefoglalás után Gyurit elvitték a magukat „nemzetinek” mondó nyomozóiroda emberei…Sejthetitek, hogy mit éltünk meg a családdal és a 2 hónapos unokával az otthonunkban”

Hozzáteszi: „bármi is történjen, mi nem törünk meg, és ahogy ezt éppen a tegnap esti bejegyzésében megírta, mától egy új időszak kezdődik el” – utalást téve ezzel férje korábbi bejegyzésére.

hirdetés