Gyulai vegyesboltba tört be, kamera rögzítette az eseményeket

gyulai rabló

A Gyulai Járási Ügyészség 2020. december 12-én lopás bűntettének kísérlete miatt bíróság elé állított egy többszörösen büntetett előéletű férfit, aki két nappal korábban az egyik gyulai vegyesboltba tört be az esti órákban, azonban a helyszínen a járőrök elfogták.

hirdetés

A börtönből 2020. december 7-én szabadult férfi 2020. december 10-én 21 óra körül ittas állapotban az egyik gyulai vegyesbolt hátsó ajtajának üvegét betörte, azon bemászott, majd alkoholt, tusfürdőt és dezodort, továbbá a kasszából közel 70.000 forint készpénzt vett magához. A megszerzett értékeknek azonban nem sokáig örülhetett, ugyanis még a boltban volt, amikor a rendőrségi járőrök tetten érték, elfogták és őrizetbe vették.

A Gyulai Járási Ügyészség a többszörös és különös visszaesőnek minősülő 37 éves pusztaföldvári férfit két napon belül, 2020. december 12-én bíróság elé állította. A járásbíróság a férfit kisebb értékre, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettének kísérlete miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte és 2 évre a közügyek gyakorlásától eltiltotta. Az ítélet a védő fellebbezésére tekintettel nem jogerős – tájékoztatta hírportálunkat dr. Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes.

Az eseményeket a bolt biztonsági kamerái végig rögzítették:

 

Ez is érdekelheti:

hirdetés