Kijárási tilalom és tűzijáték stop szilveszterkor

szilveszterkor Fotó: MTI/Kallos Bea

A szilveszterkor is érvényes esti kijárási tilalom betartatása és a csoportosulások elkerülése érdekében megtiltják a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek árusítását és felhasználását.

A Magyar Közlönyben is megjelent kormányrendelet szerint az 1. és 2. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termékek december 28-án 18 óra és január 1-jén hat óra között tartó időszak tartama alatt sem használhatók fel. A 3. pirotechnikai osztályba tartozó tűzijáték termék tekintetében meghatározott tevékenységek sem hatósági engedély nélkül, sem a hatóság által kiadott engedély birtokában nem végezhetőek.

A mostani rendelet tehát kiterjed minden fajta tűzijátékra, amelyeket korábban az év végi időszakokban lehetett árulni és használni. A petárda árusítása máskor is tilos. Akár 150 ezer forinttal büntethető szabálysértést követ el az is, aki a szilveszterkor használatos pirotechnikai termékek forgalmazására, felhasználására, birtoklására vonatkozó előírásokat megszegi – tájékoztatott a kormany.hu.

hirdetés


Kövessen minket Facebookon!