Folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt emeltek vádat egy békéscsabai nő ellen

Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai Fotó: Pixabay

Kisebb értékre folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat és vádiratában próbára bocsátás intézkedés alkalmazására tett indítványt a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 64 éves büntetlen előéletű békéscsabai nő ellen.

Az idős nő a vádbeli időben rendszeresen kerékpározott Békéscsaba és Békés települések között, ennek során felfigyelt egy lakatlan tanyára, illetve azt körbejárva észlelte, hogy a körbekerített ingatlan hátsó részén lévő kapu csak dróttal van az oszlophoz rögzítve, így a bejutás érdekében rongálódás mentesen ki lehet nyitni azt, a tulajdonos pedig a délutáni órákban nem tartózkodik a tanyán. A terhelt 2018. június 3. és 2019. június 3. közötti időben több alkalommal bement a tanyába, és onnan – rendszeres anyagi haszonszerzés céljából – gyümölcsöket, terményeket, szárnyasokat, illetve más ingóságokat lopott el a szabálysértési értékhatárt meg nem haladó értékben.

A sértett, aki az állatok etetése céljából naponta kétszer megjelent a tanyán, a jószágai, terményei, illetve egyéb ingóságai eltűnését észlelve biztonsági kamerát szerelt fel az elkövető leleplezése érdekében. A nő cselekményeivel mindösszesen 227.346.-Ft kárt okozott a sértettnek, amelyből csak jelentéktelen összeg térült meg egy cserép csirkeitató lefoglalásával és kiadásával. A járási ügyészség indítványa arra is kiterjedt, hogy a bíróság kötelezze a terheltet a sértett kárának megtérítésére, és a 78.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére.


Kövessen minket Facebookon!