Tájékoztatási rendet dolgoztak ki az orosházi kórházban a COVID betegek hozzátartozói számára

orosházi Illusztráció: Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézetben kidolgoztak egy tájékoztatási rendet. Ugyanis a COVID betegek ellátásában részt vevő egészségügyi dolgozók rendkívül leterheltek, így a betegek állapota felőli érdeklődés is nehezebb a megszokottnál.

hirdetés

A szabályok szerint betegről felvilágosítást a legközelebbi hozzátartozó (házastárs, élettárs, felnőtt korú gyermek), illetve a beteg által írásban megjelölt személy kaphat. A beteg egészségi állapotáról, a kezelésekről, az alkalmazott terápiákról és a gyógyulás várható folyamatáról kizárólag a kezelőorvos adhat felvilágosítást. Az ápolók csak általános tájékoztatással élhetnek (pl. milyen a beteg közérzete).

hirdetés

A COVID ellátásban dolgozó orvosok rendkívül leterheltek, ezért a megszokottnál nehezebben érhetők el. Mivel a koronavírusos osztályokra csak védőruhában lehet belépni, így ha az orvos bemegy a betegek közé, sokszor 2-3 óráig ki sem jön onnan. Ebben az időszakban pedig nem is tud konzultálni a hozzátartozókkal.

Alább megtalálhatóak az Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet COVID részlegein dolgozó orvosok nevei, elérhetőségei. Kérik, hogy a betegek állapota felől munkanapokon csak a megjelölt idősávokban érdeklődjenek. Kiemelten kérik a türelmet, a vonal akár hosszú ideig is foglalt lehet, ha az orvos egy bonyolultabb esetet beszél meg egy hozzátartozóval. Amennyiben az orvos a megadott időpontban a betegek ellátása miatt akadályoztatva van, az érdeklődő elérhetőségét rögzítik. Amikor lehetséges, a kezelőorvos visszahívja a hozzátartozót.

Lehetőség van emailben is érdeklődni. A rendelo@ohk.hu címre küldött emailben írják le a beteg nevét, melyik COVID osztályon fekszik, és tüntessék fel az érdeklődő nevét, telefonszámát, amint lehetséges, az orvos visszahívja az érdeklődőt. Az emaileket kizárólag munkanapokon, 8-16 óra (pénteken 8-13:30 óra) között nézik, ünnepnapokon és hétvégén nem továbbítják a leveleket az adott orvosnak.

Telefonon érdeklődni a 06 68 411-166-os központi számon lehet, a lejjebb megadott mellékeken. Hétvégén és ünnepnapokon a központi számon érdeklődhet a hozzátartozó az ügyeletes orvos elérhetőségéről.

  • Dr. Sahin-Tóth Gábor – 13:00-15:00 óra között
    • Légúti Betegellátó Tömb (Krónikus Osztály épülete), 188-as mellék
  • Dr. Dani Győző – 13:30-14:30 óra között
    • COVID 1. emelet, keleti szárny 175-ös mellék
    • COVID 1. emelet, nyugati szárny 157-es mellék
    • COVID 4. emelet déli szárny, 249-es mellék
  • Dr. Köpe Andrea – 14:00-16:00 óra között
    • COVID 6. emelet keleti szárny, 223-as mellék
  • Dr. Fodor István – 13:00-15:00 óra között
    • COVID 6. emelet, nyugati szárny, 443-as mellék
    • COVID intenzív osztály – az ügyeletes orvos a 340-es melléken kérhető

Forrás: Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet, Orosháza közösségi oldala

hirdetés