Békés megyei rendőröket díjazott a Magyar Autóklub Békéscsabán

Magyar Autóklub díjátadás Fotó: Körös Hírcentrum
hirdetés

A Magyar Autóklub Dél-Alföldi Regionális Szervezete minden évben elismerésben részesít két Békés megyében szolgálatot teljesítő közlekedési rendőrt.

A balesetek megelőzése, kivizsgálása terén végzett kiemelkedő szakmai munkája alapján 2020-ban Gulyás Zsolt r. főtörzszászlóst (Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság) és Hunya Péter r. főtörzsőrmestert (Szarvasi Rendőrkapitányság) díjazták. Mindketten helyszínelők és balesetvizsgálók.

hirdetés

Gulyás Zsolt r. főtörzszászlós kérdésünkre elmondta, idén csökkenő tendenciát mutatnak a baleseti számok. A legtöbb probléma, amiből baleset adódik, az továbbra is az elsőbbség meg nem adása. A sorban a következő a gyorshajtás. Gulyás Zsolt bízik abban, hogy a jövőben tovább csökken a balesetek száma a megyében.

Szikszai István, az Autóklub Békés megyei címzetes elnöke elmondta, egy 57 éves hagyomány folytatása nyomán került sor a díjak átadására. A Magyar Autóklub 1963-ban alakult, 1964 december utolsó napjaiban, első alkalommal köszöntötték a rendőröket. A kialakult járványhelyzet kapcsán az elnök elmondta: a koronavírus miatt némileg változott a közlekedési morál. Az emberek feszültebbek, ingerültebbek, ami sok baleseti helyzetet teremt. Ugyanakkor az autóforgalom kisebb lett az elmúlt időszakban a korlátozások miatt és részben ennek is betudható a balesetek csökkenése.

ÁRKÁD SZEGED * KARÁCSONYI MŰSOR: December 02. 16:30 Takács Nikolas * December 03. 14:00 100 Folk Celsius * December 09. 16:30 Margaret Island Akusztik * December IO. 14:00 Csiga Duó Gyermekzenekar * December 16. 16:30 Veréb Tamás akusztikus koncert * December 17. 14:00 Alma Együttes * December 23. 16:30 Pál Dénes * KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS GYEREKEKNEK: november 29. és december 23. között. szerdától-péntekig: 16:00-19:00 szombat-vasárnap: 10:00-18:00

Az elismerések átadása 2020. december 30-án Békéscsabán, a Szent István téren, a városháza előtt történt. A Magyar Autóklub „sárga angyalával” érkezett Szikszai István, az Autóklub Békés megyei címzetes elnöke és Hugyecz György, az Autóklub szerelője. Gratuláltak a két közlekedési rendőrnek, majd átadták nekik a Magyar Autóklub ajándékait.

 

hirdetés