Zenei időutazásra invitálja hallgatóit a Csaba Rádió és a Mega Rádió

studio, Csaba Rádió, Mega Rádió, start rádió Illusztráció: Pixabay.com

A járványhelyzet miatt, egy mindenki számára nagyon nehéz évet hagyunk magunk mögött. A Mega Rádió és a Csaba Rádió zenei szerkesztői, műsorvezetői úgy döntöttek, legalább az év utolsó napját megpróbálják vidámabbá, pörgősebbé tenni a régi és a mai kedvencekkel.

hirdetés

Békés megye 100 százalékban helyi rádiói azon túl, hogy 24 órában helyben gyártott, a helyi érdekességeket, történéseket felvonultató műsorokkal látják el a megye hallgatóit, arra vállalkoznak, hogy december 31-ét valóban felejthetetlenné teszik. Mindehhez segítségül hívják az elmúlt 40 év legnagyobb slágereit. A rádiók profiljához illeszkedve a Mega Rádió mint Békés megye legnagyobb helyi rádiós hálózata 1980-tól 1999-ig idézi vissza minden esztendő legütősebb slágerét, megfűszerezve az adott év legérdekesebb eseményeivel. A Csaba Rádión pedig a 2001 és 2020 között megjelent dalokból válogatnak a műsorvezetők, ugyancsak egy-egy hírrel kiegészítve a két évtized kedvenceit.

hirdetés

A Mega Rádió szilveszteri különkiadását már december 31-én reggel 8 órától hallgathatják a Békés megyeiek, mind Békéscsabán, mind Orosházán, Gyulán pedig a Gyula Rádió frekvenciáján. A Csaba Rádión ugyancsak reggel 8 órakor indul a szilveszteri őrület, mindegyik rádióban 20 órán keresztül, egészen január elsején hajnali 4 óráig hömpölyög majd a zenei kavalkád. Minden órában egy-egy évet ugorhatunk majd előre a képzeletbeli idővonalon, valódi időutazást téve az elmúlt évtizedek zenei palettáján.

A Mega Rádión Mucsi József, Filó Péter, Arató Tamás és Burány Árpád kísérik a hallgatóságot, a Csaba Rádión pedig Macsánszky Anita és Debreczeni Ilona egymást váltva kalauzolják végig a hallgatótábort a slágerek folyamán. Apropó tábor. Követik a rádiók Facebook oldalát? Ha nem, itt az ideje! 🙂 A Csaba Rádió itt, a Mega Rádió pedig itt található meg a Facebookon.

A műsorvezetők személyesen is szeretnének üzenni a hallgatóknak, fogadják év végi gondolataikat szeretettel:

Arató Tamás: “Míg a karácsony az elcsendesedésről, az év vége, a szilveszter a zsongásról, a felszabadult ünneplésről szól. Ez most mindenkinél másképp alakul, de szűk körben is lehet jókat nevetni, játszani, szuper dalokat hallgatni – gondolja az idei szilveszterről Arató Tamás, a Mega reggeli műsorvezetője! „Számomra nincs jó buli, jó zene nélkül, s bátran mondom, 2020-ban (… és jövőre is!) nincs jó buli, a Mega Rádió nélkül ….

mega
Arató Tamás

Én délután 1-től a 80-as évek második felének legendáival készülök, s már most eszembe jutnak tinédzser éveim, amikor bátyám falán lógott Sandra képe, én meg az ő lemezjátszóján, ha nem volt otthon, és hallgattam az Edda Műveket, kazettán az Első Emeletet. Mekkora menő volt az Angyalbőrben bakás sorozat, meg a film betétdala a Moho Sapiens-től …. Mennyi emlék, az ember jó értelemben, beleborzong …. Aki velem akar borzongani, és várni 2021-et, hajrá! Számítok mindenkire, egy laza délután keretében!”

Burány Árpád: “Gyerekkoromban a 90-es években sokszor egy este hallgattam Beethoven-t és a Scooter-t. Mindig is mindenevő voltam zene terén, de egyet ígérhetek a szilveszteri bulira: Beethovent addig mellőzni fogom és inkább egy-két Scooter slágert teszek be, hogy biztos felpörögjön a buli.

Burány Árpád
Burány Árpád

Amivel még készülök az extra szilveszteri adásra az a jó kedvem, amit szeretnék továbbra is ráragasztani minden hallgatóra. Ezt az évet eddig is csak így vészelhettük át, úgyhogy bulira fel, hallgassatok továbbra is minket! 🙂 ”

Debreczeni Ilona: “Szilveszterkor, a visszaszámlálás során együtt idézzük majd fel a 2007-es esztendőt – azt az évet, amelyben Charles Simonyi a világűrből köszöntötte Magyarországot. Emlékszem, akkor is a stúdióban voltam, ott hallgattam, amit Az ember tragédiájából idéz. Ez emlékezetes pillanat volt, ami természetesen a szilveszteri műsorból sem marad majd ki!”

mega
Debreczeni Ilona

Filó Péter: “Én fogom a 1990-94-ig tartó időszakot felidézni, ami egy roppant izgalmas félévtized volt. Elég, ha csak a főbb eseményekre gondolunk: Magyarországon a rendszerváltás, az első választások, világszinten a Szovjetunió szétesése, a Jugoszláv polgárháború, az Öböl-háború,zajlott az erőviszonyok átrendeződése. És hasonlóképpen zsizsegett a zenei világ is, készülőben volt itt is az őrségváltás.

Filó Péter Mega Rádió
Filó Péter

Nevettünk a Rapülők szövegein, megpróbáltuk kitalálni, hogy vajon mit jelenthetnek a Kispál és a Borz dalai, a kamaszos lázadás pedig a Tankcsapdával a tetőfokára hágott. Azt gondoltuk, hogy az Ace of base lesz az új ABBA, vitatkoztunk azon, hogy a Roxette akkor most rock vagy pop és Mo-Do segítségével még az alapfokú német szókincsünk is bővült. Szóval nagy volt a változatosság, de ez úgy is kiderül majd a szilveszteri műsorból.”

Macsánszky Anita: “A Csabán az elmúlt 20 év legnagyobb kedvencei között 2001 legemlékezetesebb dalaival indítjuk 2020 utolsó napját, erre az évre a mai napig szívesen emlékszem és veszem elő a Daft Punk vagy a Gorillaz jövőre már 20 éves lemezét, amelyek – azóta tudjuk már – a 2010-es évek legjobbjai között is ott vannak. 2001 izgalmas év volt a zenében, sikerült már szinte teljesen szakítani a kilencvenes évek népszerű irányzataival és a zene tényleg megújult, éreztük, hogy igen: ez már valóban a 2000-es évek!

Macsánszky Anita

Ez különösen hallatszik a popzene megoldásaiban és a mainstream rock térhódításában. És ez csak 2001… mennyi jó zene és kellemes emlék vár minket az év utolsó napján, az elmúlt 20 év legnagyobb kedvencei között a Csabán!”

Mucsi József: “Úgy bizony, én vagyok a Mucsi Józsi. Üdvözlök minden Mega hallgatót, most nem csak az éteren át. Hívom, várom Önöket 2020 utolsó napján is reggel 8 és 13 óra között, egy kis erre is arra is, mindenre is, ami a nyolcvanas évek első fele, és 2020. Vártam ezt a napot ahogy mindenki, de ami ennél is fontosabb számomra, minden napot várok amikor itt lehetek Önökkel, a hallgatókkal. 1980-1984 hírei, slágerei jutottak nekem, éppen az az időszak amikor kezdett kinyílni a világ, a disco korszak csúcsa, és a hétfő délutáni kívánságműsorokat a világért sem hagytuk volna ki. A VEF rádió na meg az MK 27, és a Polimer kazetták… 🙂 Ugye ismerős? Sistergő néha szinte élvezhetetlen minőségben sikerült felvenni egy egy zenét, az épp aktuális slágert, de örültünk, mert bármikor hallgathattuk.

Mucsi József

E korszakot sokan szívesen idézik, s én örülök, hogy társ, partner, segítség lehetek ebben, bízva abban, hogy egy jobb évet köszöntünk, mint amit mögöttünk hagyunk. A félelmekkel, szorongásokkal, nehézségekkel telt esztendő után, kicsit ellezulva, nosztalgiázzunk együtt itt a Megán, 2020 december 31-én, 8 és 13 óra között! Várom Önöket, idézzük együtt az érzést, ami kimondva is, zenében is… “óhh azok a nyolcvanas évek!”

hirdetés