Orosházán született meg 2021 első megyei babája

babája Fotó: Melega Krisztián/Dr. László Elek Kórház

Nem sokkal múlt éjfél, amikor Dominik János úgy gondolta, nem vár tovább. Ezzel a döntésével Ő lett 2021-ben Békés megye első babája. Sőt, még ketten követték a nap folyamán az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Szülészet Nőgyógyászati Osztályán.

hirdetés

Bakróné Kohut Mariann december 27-re várta a kisfiú érkezését, de Dominik János úgy döntött, nem akar a sok nehézséggel terhelt 2020-as esztendőben megszületni, inkább megvárja az új évet. Az anyuka elmesélte, a terhesség alatt minden teljesen rendben ment, azonban a szülés nagyon fárasztó volt. De minden jó, ha a vége jó, így 2021. január 1-jén, 2 óra 10 perckor 4090 grammal és 51 centiméterrel dr. Svarsnig Lajos főorvos segítségével megérkezett a szarvasi családba a második gyermek. – A 22 hónapos Dia és apukájuk, János már nagyon várják otthon. Kislányunk sokszor simogatta a pocakomat és hajtogatta, hogy benne lakik a baba – mondta mosolyogva, de kissé fáradtan Mariann.

hirdetés

Az év első babáját és édesanyját dr. Duray Gergő főigazgató, dr. Svarsnig Lajos, a szülészet nőgyógyászat osztályvezető főorvosa és Hevesi Ágnes főnővér köszöntötte. A család 10 ezer Ft értékű vásárlási utalványt kapott, aminek felét a Szent Szilvia Alapítvány, másik felét a Margaréta Bababolt tulajdonosa, Nagy Krisztina Margaréta ajánlott fel.

Ezzel azonban nem ért véget a munka a szülészeten, hisz nem sokkal később, 6 óra 56 perckor világra jött a második baba is dr. Huhn Lajos főorvos közreműködésével. Matók Lotti Zorka 3540 grammal és 49 centivel született, édesanyja Talpai Orsolya és a baba is jól vannak.

És mivel három a magyar igazság, 16 órakor kibújt a világra Király Mihály József is. A kisfiú 3500 grammos súllyal és 48 centis magassággal sírt fel a szülőszobában. Ő és édesanyja, Király Melinda is jó egészségben vannak. A babáknak, anyukáknak jó egészséget, a családoknak pedig sok örömet és boldogságot kívánt az orosházi intézmény. Büszkén mondhatják, az orosházi Dr. László Elek Kórházban jól indult a 2021-es esztendő – tájékoztatott a kórház közösségi oldalán.

 

hirdetés