Egész Angliára zárlatot rendelt el a brit kormány

kék hír, rendőrség, emberölési kísérlet

Egész Angliára zárlatot rendelt el hétfőn a brit kormány az új koronavírus-változat gyors terjedésének megfékezése érdekében.

hirdetés

A BBC nyomán a Telex azt írja: Boris Jonhson brit miniszterelnök hétfő este bejelentette, hogy a koronavírus-járvány gyors terjedése miatt új, az eddiginél is szigorúbb korlátozásokat vezetnek be, amelyek az Egyesült Királyság egész területére kiterjednek. „A riasztó adatok egyértelművé tették, hogy többet kell tennünk azért, hogy az új, gyorsan terjedő koronavírus-variánst ellenőrzés alatt tartsuk” – mondta a miniszterelnök.

hirdetés

Jonhson arra kérte az embereket a kormány nevében, hogy maradjanak otthon, és csak néhány kivételes okból: alapvető alapvető fontosságú cikkek és gyógyszerek vásárlása, munka és orvosi segítség kérése miatt hagyják el az otthonaikat. Aki csak teheti, home officeból folytassa a munkáját. Johnson azt mondta, megérti, hogy az iskolák bezárása kellemetlenséget okoz a szülőknek és a tanulóknak.

A probléma nem az, hogy az iskolák nem biztonságosak a gyermekek számára, hanem az, hogy a járvány katalizátorai, és elősegítik a járvány terjedését a háztartások között – tette hozzá Johnson.

Az intézkedések. kedden nulla órától lépnek életbe.

 

Ez is érdekelheti:

 

hirdetés