Újévi rekordfogás a Körösből

Lipták András horgász, halászat Fotó: Lipták András / Facebook

A nagy fogásról a Körösvidéki Horgász Egyesületek Szövetsége is beszámolt Facebook oldalukon. Mint írják: a tavalyi év lezárásaként jó néhány fantasztikus ragadozóhalfogás öregbítette a Körösök hírnevét, ami alapvetően két dolognak köszönhető: egyrészt a Békés megyei folyók 2016 óta természetesvízi halászat nélkül erősödhető halállományának, illetve azoknak sporthorgászoknak, akik télvíz ide vagy oda, kitartóan hódolnak szenvedélyüknek.

hirdetés

A Hármas-Körös felsővízének egyes szakaszait tenyereként ismerő Lipták András is közéjük tartozik és ennek megfelelően időről-időre fantasztikus fogásokkal rukkol elő az internet népének legnagyobb gyönyörűségére. Legújabb posztja azonban mindegyiken túltesz. Az újév első napjaiban egy akkora körösi „sárkánnyal” találkozott, amelyet maga is fejedelminek titulált:

Lipták András horgász, halászat
Fotó: Lipták András / Facebook

„Végre találkozhattam a körösi királynővel! Brutális ütéssel jelentkezett és nagyon keményen küzdött. El is bizonytalanodtam, hogy vajon süllő lehet-e, mivel a viszonylag kemény fék folyamatosan recsegett. Körülbelül 4 perc fárasztást követően megláttam ezt a hatalmas süllőt. Már akkor láttam, hogy közel lesz az eddigi rekordomhoz. Méréskor kiderült, hogy 42 dekával sikerült túlszárnyalnom az eddigi legnagyobbat. 94 cm és 9,24 kg az új süllőrekordom. Néhány fotó után visszaengedtem ezt a csodás halat! Remélem jól sikerül neki a tavaszi ívás ugyanis hatalmas hasa volt.”

 

Kapcsolódó tartalom: 

hirdetés