Közel félmillió forintot csalt ki egy gyulai nőtől, vádat emeltek ellene

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

A bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 41 éves büntetlen előéletű lőrinci illetőségű férfi ellen, aki 477.000.-Ft-ot csalt ki egy 75 éves gyulai nőtől.

hirdetés

A férfi évek óta ismerte az idős nőt, mert többször is értékesített részére ágynemű garnitúrát. 2019. november 14-én felkereste a sértettet annak gyulai lakóhelyén és orvosi költségekre 25.000.-Ft-ot kért kölcsön tőle azzal, hogy azt egy hónap múlva visszaadja. Azt is közölte a sértettel, hogy ha ad neki 400.000 Ft-ot, azt úgy befekteti, hogy a következő hónapban 1 M Ft lesz belőle. A sértett hitt a férfinak, és befektetési célból átadott neki 400.000 Ft-ot. A férfi egy hét múlva ismételten megjelent a sértett lakcímén, amely napon arra hivatkozással kért és kapott kölcsön a sértettől 52.000.-Ft-ot, hogy a hazaútra tankolni tudjon az autójába.

hirdetés

Ezen alkalommal a férfi további 400.000.-Ft-ot akart szintén befektetés ürügyén elkérni a sértettől, aki azonban közölte vele, hogy nincs több pénze, aki ezt követően arra próbálta rávenni a sértettet, hogy kérjen valakitől kölcsön. A férfi unszolására a sértett végül felhívta a főnökét, aki azonban nem adott kölcsön neki. A férfinak valódi befektetési lehetőségei nem voltak, az ezen a címen átvett, illetve átvenni szándékozott pénzösszeget, valamint a kölcsönként átvett összeget valójában nem akarta a sértettnek visszafizetni, szándéka a pénzösszegek megtévesztés útján törtnő jogtalan megszerzésére irányult.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét tagadó férfit tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és kötelezze őt a sértett részére okozott kár megtérítésére – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész.

 

hirdetés