Már 31 500 egészségügyi dolgozó kapta meg a vakcinát

koronavírus, tisztifőorvos, világjárvány, MÜLLER Cecília Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely (archív)

Már 31 500 egészségügy dolgozó kapta meg az oltást és az idősotthonokban is elkezdődött a dolgozók és a lakók beoltása – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília közlése szerint Budapesten a Pesti úti és egy újpalotai, továbbá Miskolcon és Pécsett egy-egy idősotthonban kezdték el az oltást: összesen 1226-an jelentkeztek, 779 gondozott és 447 dolgozó. Ilyen hatalmas volumenű oltási program még nem volt Magyarországon. Ez részben a magas kockázati csoporthoz tartozók miatt fontos, részben pedig a logisztikai feladatok megoldásából adódó tapasztalatok miatt – mondta a tisztifőorvos.

hirdetés

Az egészségügyi dolgozók oltása a tervek szerint folytatódik, szerda estig 31 500-an kapták meg a koronavírus elleni vakcinát. A 25 oltóponton túl már városi kórházakban is oltják az egészségügyi dolgozókat, ahogy érkeznek az újabb oltóanyag-szállítmányok, a kör fokozatosan bővül a szakellátókkal és a háziorvosokkal – mondta Müller Cecília. (MTI)

 

Ez is érdekelheti: