Orbán: február 1-jéig meghosszabbítják a korlátozó intézkedéseket

Orbán Viktor, oltások, könnyítésről Orbán Viktor / Fotó: Facebook (archív)

Február 1-jéig meghosszabbítják a koronavírus-járvány miatt elrendelt korlátozó intézkedéseket – jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Orbán az operatív törzs üléséről érkezett. Elmondta, hogy 2907 új fertőzöttet regisztráltak, elhunyt 115 beteg, 5297 embert ápolnak kórházban, lélegeztetőgépen pedig 372-en vannak. 42549 fő egészségügyben dolgozót oltottak be eddig.

hirdetés

Kiemelte, hogy csökken az oltásokkal szembeni fenntartás, idősotthonok lakóinak oltásai is megkezdődtek. A lakók 80 százaléka vállalja az oltást, az ott dolgozók 50 százaléka. Mindenkit megnyugtatott, hogy az oltás biztonságos, a miniszterelnök is beoltatja magát, amikor sorra kerül. 80 ezer főre elegendő vakcina érkezett eddig.

Az operatív törzs úgy döntött, február elsejéig meghosszabbítják az eddig fennálló intézkedéseket. A középiskolákban is marad a digitális oktatás február elsejéig.

Gyorsabban fertőző törzsek is felbukkantak, más a magyar válságkezelés, mint a nyugati országokban, kiszámítható módon történik minden. Az óvodák, általános iskolák nyitva maradnak, nem szeretnék „rángatni a szabályokat” – tette hozzá Orbán Viktor.

Nem az aktuális adatokat követik az intézkedésekkel. Amíg nincs elegendő a vakcina, a kiszámítható kereteket tartják fenn. A miniszterelnök hangsúlyozta: ennél volt már nagyobb nyomás is az egészségügyön, de nagy veszteség ez az országnak.

hirado.hu