Négymillió forintot hagyott el egy férfi Békéscsabán

gazdaság Fotó: Pixabay

Négymillió forintot hagyott el egy férfi Békéscsabán. A megtaláló bevitte a pénzt a rendőrségre, így a bankjegyek visszakerülnek a tulajdonoshoz. A történtek kapcsán a rendőrség kéri, hogy mindenki vigyázzon a dolgaira, pénzére!

Elhagyott négymillió forintot egy férfi 2021. január 7-én, Békéscsabán. Ingatlant készült vásárolni, ezért volt nála sok pénz. Az eladót várta egy megbeszélt helyen, de telefonon útbaigazítást kellett neki adnia. A férfi telefonált, közben ajtót is nyitott, és eközben valahogy elejtette a vételár egy részét. Ez akkor derült ki, amikor az eladónak átadta a pénzkötegeket. Az eladó megszámolta és azonnal jelezte, hogy nem a kialkudott összeget kapta.

hirdetés

A férfi egész hétvégén kereste a pénzét, gondolkodott rajta, hogyan veszíthette el a négymillió forint, amit közben egy idős ember megtalált és leadott a rendőrségen. Mivel volt mellette olyan papír, amelyből kiderült, hogy melyik bankban vették fel a nagy összeget, a Békéscsabai Rendőrkapitányság információt kért a banktól. A férfi, aki elveszítette a pénzt, 2021. január 11-én reggel ment be a rendőrkapitányságra. Először a pénzről nem szólt semmit, csak arról érdeklődött, abban az utcában, ahol az eladóval találkozott, van-e térfigyelő kamera? A rendőrök visszakérdeztek, hogy miért érdekli ez? Végül kiderült, hogy azért, mert ő veszítette el a négymillió forintot, amit a rendőrök közben biztonságba helyeztek, leadták az önkormányzatnál, ahol a talált tárgyakat őrzik.

A rendőrség a történtek kapcsán ezúton is mindenkit arra kér, hogy vigyázzon a személyes dolgaira, pénzére, irataira, táskájára, mobiltelefonjára! Ha nagyobb összeget vesznek magukhoz, akkor jól zárható táskában vigyék, és csak addig tartsák maguknál, amíg feltétlenül szükséges! A rendőrök személyesen is megköszönték, de ezúton is köszönik a megtalálónak, hogy a négymillió forintot leadta a rendőrségen. (Police.hu)

 

Ez is érdekelheti: