Mindössze 9 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma Békés megyében

Békés megyei fertőzöttek száma Grafika: koronavirus.gov.hu

A koronavirus.gov.hu adatai alapján Békés megyében 9 fővel emelkedett a fertőzöttek száma kedd reggelre. Így mostanra 11694 főnél mutatták ki az új koronavírus-fertőzést a megyében.

A legfrissebb, hivatalos adatok szerint 696 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19) az országban, ezzel 344 352 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 128 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 853 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 209 852 fő, az aktív fertőzöttek száma 123 647 főre csökkent.  5 005 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 356-an vannak lélegeztetőgépen.  Magyarország eddig minden hazánkba érkezett vakcinát felhasznált, hétfő estig összesen már 78 579 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozók, valamint 6642 idősotthonban lakó és dolgozó.

Ma újabb vakcinaszállítmányok érkeznek, amelyek összesen közel  51 ezer ember oltását teszik lehetővé. A most érkező oltóanyagokkal folytatódik az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása.  Az oltás ütemét, gyorsaságát a vakcinák érkezése határozza meg. A járvány lassítása és a kórházak teljesítőképessége érdekében továbbra is érvényben vannak az eddigi védelmi intézkedések és február 1-ig érvényben is maradnak.

koronavirus.gov.hu


Kövessen minket Facebookon!