Vádemelés: egy 16 éves békéscsabai fiú kukákat és fényjelző berendezést rongált meg

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Kisebb kárt okozó rongálás vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 16 éves békéscsabai fiú ellen. A terhelt büntetlen előéletű, de került már összetűzésbe a törvényekkel: 2020 augusztusában a Békéscsabai Járásbíróság lopás, rongálás és garázdaság vétsége miatt 1 év 11 hónapra próbára bocsátotta.

hirdetés

A fiatalkorú terhelt 2020. június 19-én az esti órákban Békéscsabán, a Kossuth téren ittas állapotban hangosan kiabált és megrongált 2 db szemetest 10.000.-Ft kárt okozva az önkormányzata részére. A fiú a hulladékgyűjtő edényeket minden előzetes ok nélkül mindaddig rugdosta, amíg azok leszakadtak a tartóoszlopukról, a betondíszburkolatba ágyazott tartóoszlop pedig kifordult a burkolatból. Nem sokkal ezután a terhelt a Kossuth tér és a Szent István tér közötti zebránál elhelyezett, szintén az önkormányzat tulajdonát képező sárgán villogó, gyalogosforgalmat irányító fényjelző berendezésbe szándékosan beleütött, amelynek következtében annak burkolata eltört, a Led panel kiesett a helyéről, ezzel további 50.000.-Ft. kárt okozott a sértettnek.

hirdetés

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság jelen ügyet egyesítse a korábbi üggyel, az abban alkalmazott próbára bocsátást szüntesse meg és a cselekményeit beismerő fiatalkorú terheltet tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében halmazati büntetésül közérdekű munka büntetésre ítélje – tájékoztatta hírportálunkat Havrán Ákos mb. főügyészhelyettes.

hirdetés