Késsel hadonászott, bódult állapotban vezetett és kábítószert is fogyasztott egy békéscsabai férfi

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége és kábítószer birtoklásának vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség egy 24 éves többszörösen büntetett előéletű, különös visszaesőnek minősülő békéscsabai férfi ellen, aki jelenleg is más ügyben kiszabott jogerős börtönbüntetését tölti.

hirdetés

Az enyhe fokú értelmi fogyatékosságban szenvedő férfi, aki az alkohol és a kábítószer káros használója 2019. február 03-án amfetamin tartalmú „speed”-et, valamint marihuánát fogyasztott, majd a kábítószerek használatát követően beült a testvére tulajdonát képező, hatósági jelzés nélküli személygépkocsiba, és azzal Győr lakott területén belül közlekedett, amikor a rendőrség észlelte őt. A férfi a rendőrség megállásra történő felszólításának nem tett eleget, hanem az autóval nagy sebességgel továbbhajtott, amíg a Róth Emil utca és a Petőfi tér találkozásánál lévő körforgalomnál egy közlekedési táblának ütközött, amely miatt megállt, és intézkedés alá vonták. A férfitól vett vér-és vizeletmintából a fenti kábítószerek hatóanyagát mutatták ki. A vezetési képességre hátrányosan ható kábítószerek elfogyasztása következtében a terhelt a személygépkocsival való közlekedés idején a biztonságos járművezetésre alkalmatlan állapotban volt.

hirdetés

A férfi 2019. július 21-ét megelőzően amfetamin tartalmú „speed”-et, valamint marihuánát fogyasztott, majd a hajnali órákban bement a Békéscsabai Rendőrkapitányság Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3. szám alatti épületébe, hogy bejelentést tegyen. A terhelt összefüggéstelen beszédére, valamint a rajta lévő sérülésekre figyelemmel a rendőrség értesítette a mentőszolgálatot. A vérmintájából ez alkalommal is a fenti két kábítószer hatóanyaga került kimutatásra.

2019. augusztus 12-én a reggeli órákban a férfi Békéscsabán, a Csokonai és a Földváry utcák kereszteződésénél találkozott egy békéscsabai férfival, aki egy korábbi, a terhelttel szemben lopások miatt indult büntetőeljárásban tanúként vallomást tett. A terhelt nyomdafestéket nem tűrő szavakkal szidalmazni kezdte a másik férfit, közölte vele, hogy miatta ült ártatlanul, majd őt félelemkeltés céljából a „megöllek te szemétláda” kifejezéssel megfenyegette. Ezt követően a terhelt – kezében egy műanyag nyelű, 11,5 cm hosszúságú késsel – a másik férfi felé lépett és néhány méteres távolságot megtartva az élet kioltására is alkalmas késsel hadonászni kezdett, illetőleg egy alkalommal felé rúgott és megpróbálta őt leköpni. Ezen felül 2019 nyarán a férfit két alkalommal is úgy igazoltatták Győrben és Csajágon, hogy szervezetében kábítószer volt.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől és a közügyek gyakorlásától, kobozza el tőle a bűncselekmény eszközéül használt kést és kötelezze őt a nyomozás során felmerült közel 550.000.-Ft-os bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatta hírportálunkat dr. Berg Márta mb. főügyész 2021.01.27-én.

hirdetés