Dombiratoson lopni próbált, Orosházáról pedig elvitt egy kisteherautót egy férfi

határsértőt, Dombiratos, Gyula, Mezőhegyes, kamion, rendőrök, román, határsértőt, 12, határsértő, sarkad, vasútállomáson, Orosházán, sarkad, orosháza, békés, battonya, Határsértőket, rendőrség, kék hír, határsértőt Fotó: Police.hu

Dombiratoson lopni próbált, Orosházáról pedig elvitt egy kisteherautót egy férfi. A járművet, amelynek a rendszámtábláit eldobálta, a rendőrök másnap megtalálták. A lopás kísérlet, járműönkényes elvétele és egyedi azonosító jellel visszaélés miatt indult büntetőeljárásban a rendőrség befejezte a vizsgálatot.

hirdetés

Betört egy egyházi közösség épületébe egy férfi 2020. november 15-én, délután Dombiratoson. Először bement a nyitott kapun az udvarra, majd a ház ablakán összetörte a farácsot, leszakította a szúnyoghálót, végül betörte az üveget. A helyiségek átkutatása közben azonban egy szabadnapos rendőr és ismerőse tetten érték, majd a szolgálatban lévő rendőrök kiérkezéséig visszatartották.

hirdetés

Másnap a 20 éves dombiratosi férfi Orosházáról ellopott egy kisteherautót, amit a tulajdonosa járó motorral egy üzlet előtt hagyott. Dombiratosra ment vele, leállította, leszedte róla mindkét rendszámot és eldobálta azokat, majd hazament. A rendőrök a kisteherautót a hatósági jelzésekkel együtt egy nap alatt megtalálták. A férfinál tartott házkutatás során pedig előkerült a jármű indítókulcsa is, amit szintén visszaadtak a tulajdonosának. A fiatal férfit a nyomozók a dombiratosi eset miatt lopás kísérlete, míg az Orosházán történtekért járműönkényes elvétele és egyedi jellel visszaélés bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. január 27-én továbbította az ügyészségre.

Police.hu

hirdetés