Több intézmény fejlesztése valósult meg Zsadányban

Zsadány Község Önkormányzata vissza nem térítendő támogatást nyert a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Önkormányzati épületek energetikai fejlesztése Zsadány Község területén” című pályázatával.

hirdetés

A projekt 184.626.927 Ft vissza nem térítendő támogatásból valósult meg. A projekt keretein belül az önkormányzat tulajdonában álló 4 db, közfeladatot ellátó intézmény fejlesztése valósult meg Zsadány község belterületén, a Községháza, a Művelődési Ház, a Napközi Otthonos Gyermekétkeztető Konyha és az Idősek Otthona épületeinek felújításával.

A fejlesztés keretében sor került az érintett épületek külső határoló szerkezeteinek hőszigetelésére, az energetikailag korszerűtlen nyílászárók kicserélésére megfelelő hőátbocsátási tényezővel rendelkező szerkezetekre, az épületek hőleadói oldalának korszerűsítésére, illetve három épület esetében napelemes rendszer telepítésére.

Zsadány Község Önkormányzata elkötelezett az energiahatékonyság, a környezettudatosság terén, ezért is szerette volna fejleszteni az önkormányzati tulajdonban lévő közintézmények épületeit, elsődlegesen az energiafelhasználás hatékonyságának javításával, az energiafogyasztás és a széndioxid kibocsátás csökkentésével. A beruházás megvalósításával elő tudják segíti a fenntartási, üzemeltetési költségek csökkentését. A projekt 2021. január 28-án hivatalosan is lezárult.

hirdetés