Zajlik a növényzetgondozás az utak mentén Békés megyében

ónos eső, Melegfront, másodfokú, téli, csúszós út, ónos eső, közlekedés Illusztráció: Pixabay

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. sarkadi mérnöksége is folytatja az elmúlt hetekben zajló, számos közúti szakasz mentén végzett növényzetgondozást. A cserjeirtási munkálatok célja a megfelelő űrszelvény biztosítása. A következő hetekben Sarkad és Doboz, Gerla és Veszely valamint Zsadány és Nagygyanté között zajlik majd munkavégzés forgalomkorlátozás mellett.

A szakemberek már megkezdték a munkálatokat Sarkad és Doboz között, ahol a közlekedésbiztonság növelése érdekében cserjeirtási munkákat végeznek a megfelelő űrszelvények kialakítása érdekében. A munkavégzés során keletkezett növényi hulladékot gépi aprítással ütemezetten távolítják majd el a tiszta és esztétikus útkörnyezet érdekében. A munkálatok várhatóan február végéig tartanak majd. A Gerla-Veszely közötti szakaszon február 11-ig, míg a Zsadány-Nagygyanté közötti szakaszon várhatóan február 12. és 25. között zajlik majd munkavégzés.

A társaság a forgalomkorlátozással és lezárással járó útszakaszok környezetében a sebességkorlátozás betartására és fokozott óvatosságra inti a közlekedőket. Továbbá arra kérnek mindenkit, hogy még indulás előtt tájékozódjanak a korlátozáshoz kapcsolódó aktuális forgalmi helyzetről a társaság Útinform szolgálatánál (+36-1-336-2400), illetve a www.utinform.hu weboldalon, de érdemes navigációs, közösségi autós alkalmazást is használniuk, hogy az optimális útvonalukat megtervezhessék. A korlátozással járó munkák idejére a közlekedők türelmét és megértését kérik, a munkákat az ő érdekükben végzik el.