Két férfi zaklatott egy nőt Dombegyházán, ítélet született az ügyben

bíró, ítélet, tárgyalás Illusztráció: Pixabay

Társtettesként elkövetett zaklatás vétsége és lopás vétsége miatt szintén a Battonyai Járási Ügyészség vádirata alapján 1 év 9 hónap végrehajtandó börtönbüntetésre ítélt a Battonyai Járásbíróság egy 38 éves többszörös visszaesőnek minősülő dombegyházi férfit. A zaklatást a 37 éves szintén büntetett előéletű öccsével követte el, őt a bíróság 1 év fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évi próbaidőre felfüggesztette.

hirdetés

A két rovott múltú férfi 2020. május 07-én délután a Dombegyház, Kossuth u. 2. szám alatti buszmegállóban odamentek egy helyi nőhöz, és őt félelemkeltés céljából személy elleni erőszakos büntetendő cselekmény elkövetésével fenyegették meg. Az idősebbik férfi olyan kijelentéseket tett, mely szerint levágja a sértett és fiai fejét és hullazsákba teszi, kinyírja a sértett fiait, meg fogja verni a sértettet, valamint „rámennek házára”, míg a másik férfi azzal fenyegette meg, hogy „kettétöri a családját”.

hirdetés

Ezen felül az idősebbik terhelt 2019. október 29-én Dombegyházán – élettársai kapcsolatuk megszakadása után, a költözés során – magához vette volt élettársa 110.000.-Ft értékű laptopját, majd azt 25.000.-Ft ellenében átadta egy helyi férfinak.

hirdetés